zondag 6 mei 2012

Twaalf gasten aan tafel


Schrijfopdracht 127

Dit is een schrijfopdracht die heel intensief kan zijn en waar je, als je daar zin in hebt, flink wat tijd aan kunt besteden. Eerst in gedachten, als voorbereiding, daarna op papier (nou ja, dat zal wel op de pc worden).

Je stelt je voor dat je de gastvrouw of gastheer bent van 12 gasten die je aan je eigen grote tafel gaat ontvangen. Je bent vrij om iedereen uit te nodigen die je graag zou willen ontvangen. Het kunnen mensen zijn die al zijn overleden, familieleden, mensen die bekend zijn geweest, op welk gebied dan ook. Het enige criterium is dat jij ze graag om je heen wilt hebben.
Kies dus 12 mensen uit en schrijf de namen op of teken ze om een tafel heen. Kijk daarna waar je deze mensen wilt plaatsen aan je tafel. Wie komt naast wie te zitten (ik heb ooit een cursist gehad die Hitler naast Ghandi heeft geplaatst) en waarover zullen ze met elkaar praten? Jij zit aan het hoofd van de tafel, bekijkt alles en iedereen en luistert naar wat men elkaar te vertellen heeft.

Besteed net zoveel tijd en aandacht aan deze opdracht als je zelf wilt. Het is een beetje moeilijk om een tekening door te mailen, dus probeer alles zo goed mogelijk te beschrijven. Veel succes en geniet van deze opdracht met al z'n mogelijkheden!